Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Isoleren

Isolatie

Het verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker. Het geeft meer woongenot, geeft extra waarde aan uw woning en u draagt ook nog eens bij aan een schoner milieu.

Als uw rieten dak aan vervanging toe is, word het oude riet eerst verwijderd en komt de onderconstructie bloot te liggen. Dit is een mooie kans om de kapconstructie te isoleren voordat er weer een prachtig nieuw dak op gedekt wordt.

Er zijn verschillende manieren om uw woning bij renovatie te isoleren. Hieronder een aantal mogelijkheden die het meest toegepast worden:

  • Tussen de sporen isoleren met isolatiedekens. Hierbij moet wel een dampscherm aanwezig te zijn in de constructie.
  • Aanbrengen van een meerlaagse isolatiefolie over de sporen heen. Een groot voordeel hierbij is dat de folie dampdicht is waardoor de woning volledig dampdicht gemaakt kan worden. Deze folies zijn in verschillende diktes leverbaar. Wij werken alleen met folies van hoogwaardige kwaliteit en die op de juiste getest zijn op RD waardes, waardoor wij u een eerlijk verhaal kunnen aanbieden.
  • Het aanbrengen van een schroefdak doormiddel van 18mm dik plaatmateriaal. Deze optie geeft een RC waarde van 4.0 en is goed te combineren met de 2 bovenstaande punten.
  • Het aanbrengen van een isolatiepaneel (sandwichpaneel). Deze optie is een schroedak, isolatie, dampremmer en afwerking aan de binnenzijde in een. Hierbij word de constructie wel fors dikker. Daardoor zullen er ook nieuwe boei delen bevestigd moeten worden. Niet alle dakconstructies zijn geschikt voor deze manier van isoleren.

Om het isoleren van uw woning te stimuleren geeft de overheid subsidie op het aanbrengen van isolatie in en aan uw woning. Denkt u na over het isoleren van uw woning? We komen graag bij uw langs om te kijken welke optie het best past bij uw rieten dak.

Voor vragen kunt ook contact opnemen.

CONTACT