Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Erfgoed rietdekker voor monumenten

Onze projecten van rieten daken richten zich niet alleen richten op standaard woonhuizen, nieuwbouw en woonboerderijen, maar ook voor een groot gedeelte op monumentale gebouwen.

Het is van belang dat een monument met rieten dak, zijn schoonheid en waarde blijft behouden. Bij het restaureren van een rieten dak op een monument komt meer bij kijken dan een gebouw zonder monumentale status. Zo heb je ook te maken met authentieke kapconstructies die hun waarde moeten behouden. Hiervoor zijn uitvoeringsrichtlijnen opgesteld door de stichting ERM. Deze richtlijn beschrijft nauwkeurig hoe het onderhouden en vernieuwen van rietbedekking op monumenten moet worden uitgevoerd.

Monument en isoleren

Verduurzamen is momenteel een hot item! Belangrijk is dat de isolatie zorgvuldig en op de juiste manier toegepast wordt. Let wel op dat aanpassingen in de kapconstructie van een monument in de meeste gevallen vergunningsplichtig is; gelukkig wordt hier vandaag de dag soepeler mee omgegaan.

Wij hebben veel ervaring in het verduurzamen van monumenten en kunnen u bijstaan in het verkrijgen van een vergunning.

Meer informatie? Lees het hier.

Subsidie voor uw monument

Particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie, kunnen jaarlijks van 1 maart tot en met 30 april een aanvraag indienen voor de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten (woonhuissubsidie). De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) behandelt de subsidieaanvraag.

Bent u eigenaar van een rijksmonument dat geen woonhuis is? Dan kunt van 1 februari tot en met 31 maart de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) aanvragen.

Wij kunnen voor u een onderhoudsplan opstellen om uw rieten dak is goede conditie te houden en om onverwachte kosten in de toekomst te voorkomen.

Rietdekkersbedrijf Slager, uitgeroepen tot NCE Erfgoed student 2023!

Onlangs ontving Arend-Jan Slager de titel ''beste Erfgoed student 2023'' van het nationaal centrum Erfgoed opleidingen. Na vele jaren ervaring en gerealiseerde daken, kunnen wij ons hiermee onderscheiden en het juiste advies uitbrengen. 

De opleiding staat in het teken van specialisatie en het uitbrengen van gedegen advies aan en voor erfgoederen. 

Uit een selectie van meer dan 100 erfgoed studenten, kwam Arend-Jan Slager als beste uit de bus.

Wij gaan voor een duurzaam resultaat!

  • Een goed rieten dak vergt riet van hoge kwaliteit, dit vraagt om grondige controle vooraf.
  • Een goed rieten dak wordt gedekt volgens de normen en kwaliteitseisen van de vakfederatie rietdekkers.
  • Deskundig en vakkundig onderhoud kan de levensduur van de rietbedekking aanzienlijk verlengen.
  • Respecteer bij het onderhoud of vernieuwen de streekeigen ken- merken van het rieten dak.

Als erkend erfgoed rietdekker helpen wij u hier graag mee, en komen geheel vrijblijvend bij u langs voor een passend advies of een offerte.

Bekijk dIPLOMA ERFGOEDOPLEIDING

Alle projecten