Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Rieten dak vervangen

Rietdekkersbedrijf Slager is dé specialist in het leggen en onderhouden van uw rieten dak, maar een rieten dak vervangen doen wij ookGevestigd in Balkbrug, Overijssel oefent ons enthousiaste team rietdekkers elke klus vol met passie uit. De combinatie van onze ervaring en echt vakmanschap zorgen voor unieke daken met een strakke afwerking.  

De eerste stap van een rieten dak vervangen

Als eerste verwijderen we uw oude dak. Voordat het nieuwe dek gedekt wordt, controleren wij zorgvuldig uw kapconstructie op eventuele gebreken. In overleg en na goedkeuring voeren wij de reparaties uit en bij slecht weer wordt uw dak altijd voorzien van een hoogwaardig dekzeil.

Om de duurzaamheid te garanderen werken wij met de hoogste kwaliteit materialen en zijn wij lid van de vakfederatie rietdekkers.

Rieten dak vervangen

Waarom is het onderhouden van uw rieten dak zo belangrijk?

Riet is een natuurproduct en heeft het benodigde onderhoud nodig om de levensduur ervan te verlengen. Door algengroei slibt het dak dicht en daardoor kan het dak niet meer ademen. Dit heeft gevolgen voor het dak namelijk dat uw dak sneller slijt en de levensduur hard achteruit gaat. Door ieder jaar het dak te laten controleren en te onderhouden vangt u deze schade op. 

Welke soort bevestiging kiest u?

Er zijn twee manieren om riet op een dak te bevestigen: Een geslote constructie (schroefdak) of een open constructie (traditioneel dak). Beide manieren hebben een aantal voor- en nadelen.

Een geslote constructie heeft een uitstekende isolatiewaarde die automatisch zorgt voor een lagere energierekening. Bovendien voldoet hij aan de huidige bouweisen, heeft een hoge brandveiligheid en de binnenzijde van het huis / schuur is vrij van stof dat normaal gesproken uit het riet komt.

 Bij een open constructie is er heel veel ervaring met deze constructie, al meer dan 6000 jaar (!) worden zo rieten daken gedekt. Daarnaast is het in gewicht een lichte constructie en van binnenuit is het riet te zien, wat er erg mooi uitziet.

LEES MEER OVER DE CONSTRUCTIES

 

Rieten dak vervangen

Wanneer uw rieten dak vervangen?

Dit is erg variabel en verschilt natuurlijk erg per huishouden. Waar u rekening mee moet houden is bijvoorbeeld:

  • Welk riet is gebruikt
  • Wat is de ligging van uw woning (locatie)
  • Wat is de dakhelling
  • Hoeveel onderhoud heeft het dak in de afgelopen jaren gehad

Er is niet één antwoord op de vraag te geven wanneer uw dak vervangen zou mogen worden. We zien vaak dat vervanging optreedt als de dikte van het riet en de kwaliteit ervan dusdanig slecht is dat het dak niet meer gerepareerd kan worden. Wij komen graag bij u een meting doen en geven u ook direct advies. 

Om een rieten dak goed te vervangen is er vakmanschap nodig en is de kwaliteit van het riet, wat gelegd wordt, is een erg belangrijke factor. Dit zijn vereisten om ervoor te zorgen dat u een nieuw en duurzaam rieten dak boven uw hoofd krijgt. Dit is ook de reden waarom wij altijd en alleen met de beste kwaliteit materialen werken en wij ook lid zijn van de vakfederatie rietdekkers.

Bijkomende voordelen van een rieten dak

Er zijn vele voordelen aan het vervangen van een rieten dak. Een nieuw rieten dak zorgt voor een betere isolatie, waardoor u minder energie verbruikt en uw energierekening dus ook lager zal zijn. Daarnaast kan een nieuw rieten dak ook bijdragen aan een betere akoestiek in uw woning. Bovendien zorgt een nieuw dak voor een verfraaiing van uw huis en kan het zelfs de waarde van uw woning verhogen. Het is ook belangrijk om te weten dat een rieten dak een lange levensduur heeft, en door het regelmatig onderhouden van het dak, kunt u de levensduur van uw rieten dak verlengen. Een professioneel bedrijf zoals Rietdekkersbedrijf Slager kan u hierbij helpen door uw dak te inspecteren, onderhoud te verrichten of het dak te vervangen.

Bel ons om uw rieten dak te vervangen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0628651731.

Ook kunt vrijblijvend een offerte aanvragen op onze website, zodat u meteen weet waar u aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Offerte aanvragen