Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rietdak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Rieten dak vervangen

Rietdekkersbedrijf Slager is dé specialist in het leggen, vervangen en onderhouden van uw rietdak. Gevestigd in Balkbrug, Overijssel, oefent ons enthousiaste team rietdekkers elke klus vol met passie uit. De combinatie van onze ervaring, expertise en zorgen voor unieke daken met strakke afwerking.  

De eerste stap van een rieten dak vervangen

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat de levensduur van een rieten dak sterk afhankelijk is van de kwaliteit van het gebruikte riet, de locatie, dakhelling en het onderhoud. Wanneer de dikte van het rietpakket en de kwaliteit dusdanig slecht zijn, kan het dak niet meer gerepareerd worden en is vervanging nodig.

Als eerste verwijderen we uw oude dak. Voordat het nieuwe dek gedekt wordt, controleren wij zorgvuldig  uw kapconstructie naar eventuele gebreken. In overleg en goedkeuring voeren wij de reparaties uit en bij slecht weer wordt uw dak altijd voorzien van een hoogwaardig dekzeil. Om de duurzaamheid te garanderen werken wij met de hoogste kwaliteit materialen en zijn wij lid van de vakfederatie rietdekkers.

Rieten dak vervangen

Welke soort bevestiging kiest u?

Er zijn twee manieren om riet op een dak te bevestigen: Een gesloten constructie (schroefdak) of een open constructie (traditioneel dak). Beide manieren hebben een aantal voor- en nadelen.

Een gesloten constructie heeft een uitstekende isolatiewaarde die automatisch zorgt voor een lagere energierekening. Bovendien voldoet hij aan de huidige bouweisen, heeft een hoge brandveiligheid en de binnenzijde van het huis / schuur is vrij van stof dat normaal gesproken uit het riet komt.

 Bij een open constructie is er heel veel ervaring met deze constructie, al meer dan 6000 jaar (!) worden zo rieten daken gedekt. Daarnaast is het in gewicht een lichte constructie en van binnenuit is het riet te zien, wat er erg mooi uitziet.

LEES MEER OVER DE CONSTRUCTIES

Rieten dak vervangen

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0628651731. Ook kunt vrijblijvend een offerte aanvragen op onze website, zodat u meteen weet waar u aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Offerte aanvragen