Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rietdak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Monumenten: wanneer krijg ik subsidie voor een rieten dak?

Ha liefhebber van rieten daken! Wist u al dat onze rietprojecten zich niet alleen richten op woonhuizen en woonboerderijen, maar ook op monumenten! Het is natuurlijk de bedoeling dat een rijksmonument mooi blijft; en hoe kan dat nou beter dan met een rieten dak? Bij monumentale panden komt het voor dat dakpannen worden vervangen, er dak onderhoud plaatsvindt van een oud rieten dak óf dat het huidige rieten dak vervangen wordt. Echter, kan dit niet altijd gedaan worden zonder subisidie en vergunningsaanvraag. Hiermee helpen wij u graag!

Wat voor soort monumenten kunnen wij rietdekken?

Of u nou een natuurmonument of rijksmonument op uw erf heeft staan; wij gaan graag aan de slag met het dak! Onder natuurmonumenten vallen bijvoorbeeld een hooiberg -of schuur en onder rijksmonumenten vallen oude boerderijen en panden. Met een team van enthousiaste rietdekkers oefenen wij elke monumenten klus vol passie uit!

Subsidie rieten dak uitgelegd

Bij alle monumenten die nog geen rieten dak hebben wordt subsidie standaard niet verleend. Toch is er voor bestaande rieten daken wel een mogelijkheid tot subsidie. Deze zogenoemde subsidieregeling geldt voor zowel een rijksmonument als natuurmonument. De belangrjikste rol die meespeelt om subsidie te krijgen is de locatie en populairiteit van het monument. Wanneer een monument goed te zien is vanaf een openbare weg is de kans op subsidie erg groot, maar ook wanneer het typerend is in een omgeving. Uiteindelijk hangt het ook af van uw gemeente en de leeftijd van het monument. 

Wij kunnen u helpen met een subsidie- of vergunningsaanvraag! Zo hoeft u geen navraag te doen bij de gemeente of een andere overheidsinstantie.

Contact opnemen

Ga in zee met rietdekkersbedrijf Slager

Als lid van Vakfederatie Rietdekkers kunt u zorgeloos uw monumentale pand door ons laten rietdekken. De expertise en kennis die wij in huis hebben komt echt tot uiting in onze service en resulaten. Vanuit Balkbrug, Overijssel, reizen onze rietdekkers af naar uw monument. Wij bieden de volgende zekerheden tijdens onze werkzaamheden:

  • Wij werken met de beste kwaliteit materialen voor een duurzaam rieten dak
  • Oog voor detail en streven naar de meest strakke afwerking van daklijn en details.
  • Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs voor een passend advies of een offerte

MEER INFORMATIE

Afgeronde monument projecten 

We hebben al mooi projecten mogen afronden met betrekking tot rietdekken voor monumenten. Nieuwsgierig geworden naar onze vakkundigheid? Neem een kijkje naar de resultaten van Hooiberg Landgoed Eerde en Hooiberg | Natuurmonumenten Haarle. Ondanks dat geen dak hetzelfde is, ronden wij alle projecten af met dezelfde, beste kwaliteit.

De beste rietdekkers van Overijssel

Woont u in de regio Zwolle, Meppel, Hoogeveen, Ommen, Hardenberg, Balkbrug? Klop dan bij ons aan als specialist zijnde! Met het wiedengebied is Overijssel een van de meest toon aangevende rietgebieden van Nederland. Hoofdzakelijk verwerken wij Chinees riet en Wiedenriet op de door ons gedekte daken. Om ervoor te zorgen dat uw dak goed gedekt wordt schrijven wij een adviesplan op maat. Wij willen dat uw monumentale dak schitterend wordt. Onze rietdekkers staan altijd voor u klaar!