Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Monumenten: wanneer krijg ik subsidie voor een rieten dak?

Onze rieten dak projecten richten zich niet alleen richten op standaard woonhuizen en woonboerderijen, maar voor een kwart ook op monumentale (woon)boerderijen. Het is van belang dat een monument met rieten dak, zijn schoonheid en waarde blijft behouden. Het restaureren van zo'n rieten dak is echt een vak apart, omdat de tradiotionele riettechnieken aangehouden dienen te worden in combinatie met moderne eisen op het gebied van isolatie en duurzaamheid. Als erkend erfgoed rietdekker helpen wij u hier graag mee!

Subsidie rieten dak uitgelegd

Wij restaureren zowel daken van rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten. Waar een rijksmonument van belang is voor de schoonheid van Nederland, is een gemeentelijk monument van belang voor de schoonheid van een plaats of regio. Met een team van enthousiaste rietdekkers oefenen wij elke monumenten klus vol passie uit!

Gemeentelijke monumenten

Er is geen specifieke subsidie voor rieten daken van gemeentelijke monumenten in Nederland. Eigenaren van gemeentelijke monumenten moeten daarom vaak op zoek naar andere vormen van financiering om het rieten dak te onderhouden en te restaureren.

Rijksmonumenten

Voor eigenaren van rijksmonumenten met een rieten dak zijn er wel verschillende financiële regelingen beschikbaar, zoals subsidies en leningen. Zo is er een restauratie fonds in het leven geroepen. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beheert deze regelingen en stelt vaak de hoge eisen met betrekking tot duurzame materialen en oude technieken.

Wij kunnen u helpen met een subsidie- of vergunningsaanvraag als dit nodig is! Zo hoeft u geen navraag te doen bij de gemeente of een andere overheidsinstantie.

Contact opnemen

Ga in zee met Rietdekkersbedrijf Slager: professioneel erfgoed rietdekker

Als lid van Vakfederatie Rietdekkers kunt u zorgeloos uw monumentale pand door ons laten rietdekken. De expertise en kennis die wij in huis hebben komt echt tot uiting in onze service en resulaten. Wij zijn niet voor niets erkend en gespecialiseerd erfgoed Rietdekker. Vanuit Balkbrug, Overijssel, reizen onze rietdekkers af naar uw monument. Wij bieden de volgende zekerheden tijdens onze werkzaamheden:

  • Wij werken met de beste kwaliteit materialen voor een duurzaam rieten dak
  • Oog voor detail en streven naar de meest strakke afwerking van daklijn en details.
  • Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs voor een passend advies of een offerte

MEER INFORMATIE

Afgeronde monument projecten 

We hebben al mooie projecten mogen afronden met betrekking tot rietdekken voor monumenten. Nieuwsgierig geworden naar onze vakkundigheid? Neem eens een kijkje bij onze projecten. Ondanks dat geen dak hetzelfde is, ronden wij alle projecten af met dezelfde, beste kwaliteit!

Dé rietdekker voor monumenten

Woont u in de regio Zwolle, Meppel, Hoogeveen, Ommen, Hardenberg, Balkbrug? Klop dan bij ons aan als specialist zijnde! Met het wiedengebied is Overijssel een van de meest toon aangevende rietgebieden van Nederland. Hoofdzakelijk verwerken wij Chinees riet en Wiedenriet op de door ons gedekte daken. Om ervoor te zorgen dat uw dak goed gedekt wordt schrijven wij een adviesplan op maat. Wij willen dat het dak van uw monument schitterend blijft. Onze rietdekkers staan altijd voor u klaar!