Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak
Menu Menu
Rietdekkersbedrijf Slager
Samen de beste zorg voor uw rieten dak

Uw Rietdekkersbedrijf in Overijssel

Heeft u een rieten dak of wilt u graag een rieten dak op uw woning? Lees dan snel verder voor uitgebreide informatie.

Bent u op zoek naar een rietdekkersbedrijf in Overijssel? Dan zijn wij de partij die u zoekt. Wij hebben jarenlange ervaring en voeren elke klus vol passie uit. Hierbij gebruiken we enkel materialen van de beste kwaliteit. Daardoor krijgt uw rietdak een strakke uitstraling en kunt u jarenlang van dit dak genieten.

Ons Rietdekkersbedrijf in Overijssel

Ons Rietdekkersbedrijf in Overijssel werkt volgens een aantal zekerheden! Dit betekent dat u een vast team van rietdekkers kunt verwachten die allemaal gepassioneerd zijn over hun vak. Dit zorgt er voor dat zij niet klaar zijn voordat het dak strak afgewerkt is en er naar elk detail is gekeken. 

Rietdekkersbedrijf in Overijssel

Kies voor duurzaamheid

Natuurlijk moet het dak er strak uitzien. Maar het is ook belangrijk dat het dak duurzaam is en in ieder geval jaren meegaat! Daarom zijn wij als rietdekkersbedrijf in Overijssel lid van de Vakfederatie Rietdekkers. Dit houdt in dat wij moeten voldoen aan verschillende kwaliteitseisen en richtlijnen die door de vakfederatie gesteld zijn. Daarnaast kopen wij met veel aandacht ons riet in, waardoor wij altijd topkwaliteit kunnen leveren. En zo kunnen wij voor u een duurzaam rietdak dekken.

Welke diensten kunnen wij aanbieden

Wij bieden verschillende diensten aan waar u gebruik van kunt maken. Natuurlijk kunnen wij uw dak van riet voorzien. Dit kan via twee constructies: de gesloten en de open constructie. 

  • Bij de gesloten constructie wordt het riet op een dichte onderlaag bevestigd. Dit heeft als voordeel dat het dak uitstekend geïsoleerd is (een rc-waarde van 4.0 of hoger) en u hierdoor een lagere energierekening heeft. Ook is er een grote mate van brandveiligheid en blijft het huis vrij van stof wat normaliter uit het riet komt. Het nadeel is dat dit in eerste instantie een dure constructie is.
  • De open constructie is de 'traditionele' constructie. Deze constructie heeft als voordeel dat hij licht is en dat u van binnenuit het riet kunt zien. Dit is voor veel mensen een groot pluspunt. Wel heeft deze constructie een aantal nadelen. Allereerst is de isolatiewaarde 0 rc. U verliest dus veel warmte wat een hoge energierekening tot gevolg heeft. Ook komt er veel stof uit het riet. Tenslotte is deze constructie weinig brandveilig, wat weer een hoge verzekeringspremie tot gevolg heeft. Deze constructie voldoen ook niet meer aan de huidige bouweisen. De open constructie bij een rietdak is dan ook niet te adviseren bij woningen.

Onderhoud en isolatie

Naast het rietdekken kan ons rietdekkersbedrijf in Overijssel u ook helpen bij het onderhoud van het dak. Aan de hand van een jaarlijks onderhoudsplan zorgen wij er voor dat uw rieten dak altijd tip-top in orde is. Ook voor isolatie en vervanging kunt u bij ons terecht. Laat u uw rieten dak vervangen, dan kunnen wij dit meteen goed isoleren. Zo slaat u twee vliegen in een klap.

Rietdekkersbedrijf in Overijssel isolatie

Wilt u informatie hebben?

Wilt u geheel vrijblijvend informatie hebben over een van onze diensten? Dat kan. Neem contact met ons op en wij bespreken samen de mogelijkheden. Ook kunt u direct via onderstaande button een offerte aanvragen. Ook wel gemakkelijk he?

OFFERTE AANVRAGEN

Zelf rietdekker worden?

Heeft u wel eens nagedacht over een carriére als rietdekker? Zelf de mooiste rieten daken creeëren? Dat kan! De opleiding is geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring met en op rieten daken. In 2 jaar leert u de basis van het mooie vak van rietdekker. En u kunt meteen aan de slag. Het is namelijk een BBL opleiding, waarbij u 1 dag in de week naar school gaat en de rest van de week aan het werk gaat om het vak te leren. Geïnteresseerd?

MEER INFORMATIE OVER DE RIETDEKKER OPLEIDING

Ook uw proffesioneel erfgoed rietdekker in Overijssel

Als professioneel erfgoed rietdekkersbedrijf in Overijssel zijn we trots om aan te kondigen dat Rietdekkersbedrijf Slager is uitgeroepen tot de "beste Erfgoed student 2023" door het nationaal centrum Erfgoed opleidingen. Deze erkenning is het resultaat van jarenlange ervaring en het leveren van hoogwaardige rieten daken.

Onze toewijding aan specialisatie en het verstrekken van deskundig advies aan erfgoedbeheerders is een kernwaarde van ons bedrijf. Met trots kunnen we zeggen dat Arend-Jan Slager als beste uit meer dan 100 erfgoed studenten naar voren is gekomen. Deze titel stelt ons in staat om ons te onderscheiden en u het juiste advies en vakmanschap te bieden dat uw erfgoed verdient.

Of het nu gaat om het restaureren van een rieten dak op een monumentaal pand, het verduurzamen van een historisch gebouw of het behoud van de karakteristieke uitstraling, bij Rietdekkersbedrijf Slager staan we klaar om uw erfgoed te beschermen en te laten stralen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele aanpak en een advies op maat voor monumenten.

Uw rietdekker in Ommen

Ommen, gelegen in het hart van Overijssel, biedt een prachtige omgeving waar de charme van rieten daken perfect tot hun recht komt. Ons team van deskundige rietdekkers staat klaar om zowel bestaande rieten daken in Ommen en omgeving te onderhouden, te renoveren als nieuwe rieten daken te installeren. Dankzij onze jarenlange ervaring en passie voor het vak, zijn wij in staat om de unieke behoeften van onze klanten in Ommen en omgeving te vervullen.

Of het nu gaat om het plaatsen van een nieuw dak, het uitvoeren van een renovatie, of het verzorgen van regelmatig onderhoud, wij bieden hoogwaardige en duurzame oplossingen. Door te kiezen voor Rietdekkersbedrijf Slager in Ommen, kiest u voor vakmanschap, kwaliteit en een persoonlijke benadering. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.